Konkurs "Jakość i bezpieczeństwo żywności"
- Odsłony: 3935
ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE
organizowanym przez Wyższą Szkołę Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów.
Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.
Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne.
REGULAMIN KONKURSU https://wsiiz.pl/images/dokumenty/REGULAMIN_-_KONKURS.pdf
ZAŁĄCZNIK nr 1 https://wsiiz.pl/images/dokumenty/KONKURS-ZALACZNIK_nr_1.pdf
Zapraszam chętnych do kontaktu przez e-dziennik
Nauczyciel mgr Beata Goździk